Logo Smiley
Coaching Noordwijk
Voel je goed & Geniet van het leven!

Wie ben ik?

Marijke van der Meulen - Gelukspsycholoog

Profielfoto

MSc Cognitieve Psychologie
NLP Practitioner
Laughter Yoga Leader "Laugh for no reason"

Opleiding

De studie Psychologie had ik gekozen omdat ik graag meer wilde weten over de psyche van de mens; hoe ons brein werkt en waarom we de dingen doen zoals we doen. Maar hoewel de theorie erg interessant is, groeide bij mij steeds meer het verlangen om ook daadwerkelijk iets te kunnen důen met deze kennis. Ik kwam in aanraking met NLP en vond hierin een stroming die goed rijmde met mijn positieve kijk in het leven. (Zie voor meer uitleg over wat NLP inhoudt op de pagina "Wat is NLP").

Om naast mijn theoretische kennis ook praktische handvatten te leren, ben ik in de leer gegaan bij Joost van der Leij, TIOUW. Joost van der Leij is door een van de twee oprichters van NLP, Richard Bandler, opgeleid. Door tijdens de lessen de technieken ook op elkaar toe te passen, heb ik zelf mogen ervaren hoe krachtig de NLP-technieken zijn. In zeer korte tijd is het mogelijk om een vervelend gevoel weg te halen en je goed te voelen! Mijn enthousiasme is sindsdien nog sterker gegroeid en ik zou iedereen willen helpen om zich ook goed te voelen!

Daarnaast blijf ik me ontwikkelen door te lezen over het onderwerp geluk (op dit moment 'Gelukkig zijn kun je Leren' van M. Seligman) en ik heb deze maand mijn officiŽle "Laugh for no reason" certificaat behaald waarmee ik nu ook lachworkshops mag geven. De laatste maanden van de NLP Master zijn aangebroken, waarin de reeds geleerde en toegepaste technieken nog verder verdiept worden. Dat klinkt best druk, maar als je bezig bent met dingen waar je hart ligt krijg je hier juist energie van! Iets waar ik mijn cliŽnten graag van laat meegenieten :-)

Voel je goed!

In mijn visie is het ultieme doel in ons leven het ervaren van zo veel mogelijk geluk. Alles wat je doet heeft uiteindelijk tot doel meer geluk te ervaren. Dit besef is de eerste stap en het is mijn passie om mensen te begeleiden in hun zoektocht naar een grotere geluksbeleving in hun leven. Een belangrijk onderwerp hierin is persoonlijke / innerlijke vrijheid. De grootste beperkingen om je ultiem gelukkig te kunnen voelen liggen vaak in je eigen manier van denken.

Ik heb zelf last van mijn eigen beperkende gedachtes gehad waardoor ik niet alles uit mezelf kon halen. In mijn zoektocht naar meer geluk leerde ik innerlijke vrijheid te realiseren en de geleerde technieken helpen me nog iedere dag!

Ik ben een enthousiaste persoonlijkheid, en door mijn Type 9 volgens het Enneagram help ik anderen graag. Mijn coaching is gebaseerd op de kennis uit de Psychologie en ik maak gebruik van diverse technieken (voornamelijk NLP, maar ook: Enneagram, Mindfullness, RET, Lachyoga). Ik leer de persoonlijkheid en behoefte van mijn klant graag goed kennen in het eerste gesprek. Mijn praktische instelling zorgt er vervolgens voor dat de coaching oplossingsgericht is en dit resultaat ook snel behaald wordt. Je kunt bij mij op een persoonlijke benadering rekenen, waarin we in korte tijd al effectieve stappen kunnen maken. In ongeveer 3 sessies kun je al over de juiste technieken en mindset te beschikken om deze vervolgens zelf te kunnen toepassen in je verdere leven. Je hoeft dus niet jarenlang in therapie, wat veel geld, tijd en energie bespaart!Contactgegevens:

E. de Grootstraat 8
2202 RD Noordwijk

Tel: 06-53347817

BTW: NL183646964B01
Kvk: 55134297
info@coachingnoordwijk.nl

© www.CoachingNoordwijk.nl