Logo Smiley
Coaching Noordwijk
Voel je goed & Geniet van het leven!

Het Enneagram

Eens een type, altijd een type

Het eeuwenoude model geeft de 9 typen mensen weer waarin alle mensen ingedeeld kunnen worden. Het lijkt erop dat ieder mens geboren is met een bepaalde hersenstructuur die bij een van de 9 types hoort. Op basis van deze gedachte wordt ook wel eens de term Neurogram™ gebruikt. Je kunt dus nooit veranderen van type. Het type beschrijft als het ware je oer-eigenschappen. Van daaruit geef je een bepaalde invulling aan je leven. Dit laatste kan wel veranderen tijdens je leven, door je ervaringen of bewuste sturing van je eigen gedrag. Er zijn 9 types te onderscheiden, die elk een gegeneraliseerde naam hebben gekregen (die dus niet altijd de lading dekken):


  Type 1: De perfectionist

  Type 2: De Helper

  Type 3: De Succesvolle Werker

  Type 4: De Romanticus

  Type 5: De Analist

  Type 6: De Loyalist

  Type 7: De Levensgenieter

  Type 8: De Baas

  Type 9: De Bemiddelaar

Door er achter te komen welk type iemand is, wordt duidelijk wat die persoon als stressvol ervaart en wat juist voor ontspanning zorgt. Tijdens onze sessies zal ik het enneagram gebruiken om je nog effectiever te kunnen helpen door rekening te houden met jouw type-eigenschappen.

Enneagram-types op het werk

Ook in je werk kan het handig zijn om te weten welk type je zelf bent en welk type je collega is. Er gaat een wereld voor je open als je ineens realiseert dat er mensen op de wereld zijn die totaal anders in elkaar zitten en daarom soms zo onbegrijpelijk kunnen doen. Kennis van het Enneagram zorgt voor meer begrip voor het perspectief van andere mensen, zodat je hier beter mee om leert gaan.

Enneagram Test

Ontdek in slechts 1 sessie welk Enneagram type je bent!

Heb je interesse in het Enneagram en wil je ook je voordeel doen in werk en privé door meer inzicht te hebben in je persoonlijkheid? Coaching Noordwijk biedt hiervoor de mogelijkheid om in slechts 1 sessie achter jouw Enneagram type te komen en jezelf nog beter te leren kennen. We vinden tijdens deze sessie behalve jouw type, de bijbehorende stress- en ontspanningsreacties en je leert wat je zogenaamde 'hoofdzonde' en 'hoofddeugd' is, op basis waarvan je je leven kunt inrichten op een voor jou zo ideaal mogelijke manier. Ook weet jij straks hoe je deze eerst zo onbegrijpelijke collega de volgende keer beter kunt benaderen.
Normaal gesproken betaal je voor deze Enneagram-sessie 125 euro. Wanneer je bij de aanvraag aangeeft dat je gebruik wilt maken van de website actie "ENNEAGRAM ACTIE", betaal je ==> tijdelijk slechts 90 euro! <==

In samenwerking met Joost van der Leij is er nu een unieke mogelijkheid om je Enneagram / Neurogram™ type te bepalen; de Neurogram™ test! Met deze actie betaal je slechts € 100,- voor deze sessie én ontvang je de DVD set “De Essentie van het Enneagram” van Joost van der Leij twv € 97,- kado! Maak dus vandaag nog een afspraak om gebruik te maken van een van deze acties.

™ by TIOUW.com BVContactgegevens:

E. de Grootstraat 8
2202 RD Noordwijk

Tel: 06-53347817

BTW: NL183646964B01
Kvk: 55134297
info@coachingnoordwijk.nl

© www.CoachingNoordwijk.nl